Persoonlijke startpagina indelen

Als webmaster kun je kiezen voor de indeling van de kolommen (zoals hoeveel kolommen beschikbaar moeten zijn) maar je kunt deze kolommen ook vullen met content. Dit is handig voor informatie die iedereen moet zien en niet verwijderd mag worden. Denk aan algemene mededelingen, snelkoppelingen naar veelgebruikte formulieren of websites en nieuws.

Indelen van de startpagina voor het hele platform

  • Setup
  • Algemeen
  • Persoonlijke startpagina

Naam en Standaard widgetindeling

Kies Default (de standaardindeling) en je komt op de algemene startpagina die voor alle deelnemers hetzelfde is, tenzij ze hem gewijzigd hebben.*

Dat dit de startpagina is voor het hele platform en dus niet je eigen persoonlijke startpagina, is te herkennen aan de rand die om het scherm komt met de knop 'Klaar!'

  • Maak de content, sleep widgets naar de juiste plek en klik op Klaar!
  • Als er content bij zit die niemand mag verplaatsen of verwijderen, vergrendel dan deze kolommen met de volgende stappen:
  1. Tabblad Opmaak
  2. Persoonlijke kolommen
  3. Zet het vinkje uit bij de kolommen om deze te vergrendelen

Tip
Als webmaster heb je toegang tot de persoonlijke startpagina van de organisatie, maar ook tot je eigen persoonlijke startpagina als deelnemer. Kijk goed op welke pagina je iets aanpast. Doe je dit via Setup? Dan is het voor iedereen. Doe je dit op de persoonlijke startpagina zelf, dan kun je alleen zelf de wijzigingen zien.

*Deelnemers kunnen alleen zelf hun persoonlijke startpagina indelen als de webmaster hier toestemming voor heeft gegeven. Als alle kolommen vergrendeld zijn door de webmaster kunnen deelnemers niets zelf aanpassen.