Een lijst met deelnemers toevoegen

Alleen webmasters kunnen nieuwe deelnemers toevoegen aan het platform. Groepsbeheerders kunnen alleen nieuwe deelnemers toevoegen aan een groep.

Deelnemers toevoegen kan per deelnemer maar als het veel mensen zijn, kun je ze beter in een lijst zetten en in 1 keer toevoegen aan het platform.

1. Ga naar Setup
  2. Deelnemers
  3. Kies + Deelnemers

1. Kies het Tabblad Deelnemers importeren d.m.v. bestand

Vanuit dit scherm kun je in één keer meerdere deelnemers toevoegen en/of bijwerken. Om dubbele invoer te voorkomen, worden bestaande deelnemers herkend op basis van het e-mailadres.

Soort bestand
Om deelnemers toe te kunnen voegen via een bestand, is het belangrijk dat alle gegevens op de juiste manier in dat bestand zijn gezet. Je kunt hiervoor een template downloaden.

1. Zodra het bestand is ingevuld, kan het in het platform worden gezet.

Uitnodiging per e-mail
Iedereen uit het bestand krijgt een e-mail met daarin een activatielink om hun account bij het platform te activeren. Mogen zij nog geen e-mail ontvangen met deze link? Vink deze optie dan uit. Deze e-mail kan altijd later nog verzonden worden.

1. In de e-mail die verstuurd wordt naar alle deelnemers, staat een standaardtekst. Deze tekst kun je eventueel eerst aanpassen voor je de lijst met deelnemers bewaart.
  2. Kies Volgende
  3. Vervolgens wordt de lijst met deelnemers getoond. Controleer of alles klopt en kies voor Importeren
  4. Geef per groep aan welke rechten de deelnemers uit de lijst mogen hebben
  5. Bij het tabblad Deelnemerslijsten kunnen de mensen in de lijst hier ook aan toegevoegd worden

Tip
Mensen met andere rechten dan de mensen die in de lijst staan, kun je los toevoegen aan het platform, zonder lijst.